Over FOCWA»

Gepubliceerd op 09-08-2017

FOCWA werd opgericht in 1936 als Federatie van Ondernemers in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven. Anno nu is het een actieve ondernemersvereniging waarin drie zelfstandige verenigingen samenwerken aan de belangenbehartiging van en collectieve dienstverlening aan ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche.

Federatie FOCWA bestaat uit drie zelfstandige verenigingen: Vereniging FOCWA Schadeherstel (1000 leden, inclusief LiTe autoschadeherstel), Vereniging FOCWA Specialisten (650 leden) en RAI CarrosserieNL (300 leden, inclusief de Aanhangwagenbouwbedrijven), voorheen Vereniging CarrosserieNL. In Vereniging FOCWA Specialisten zijn zes vakgroepen ondergebracht, te weten caravan- en camperservicebedrijven, motorfietsschadeherstelbedrijven, autopoetsbedrijven, autorestauratiebedrijven, autoruitherstelbedrijven en bekleedbedrijven. Bij het FOCWA-secretariaat in Woerden werken 24 medewerkers. Vereniging FOCWA Schadeherstel is ISO 9001 gecertificeerd.

Wat doet FOCWA?

Alle activiteiten van FOCWA zijn erop gericht om leden te helpen en te stimuleren het uiterste uit hun ondernemerschap te halen. Dat gebeurt via belangenbehartiging en ondersteuning op velerlei terreinen. Zoals bij sociaal-economische aangelegenheden, maar ook op gebied van techniek en innovatie, scholing en opleiding, kwaliteits- milieu- en arbozorg, individuele bedrijfsadvisering en -begeleiding, communicatie en public relations. FOCWA fungeert als een platform en kenniscentrum waar leden uit alle verenigingen voor elke vraag terecht kunnen. Daarnaast werkt FOCWA continu aan haar positionering bij consumenten én bedrijfsleven, als symbool van kwaliteit en professionaliteit. Voor bedrijven, die als FOCWA bedrijf willen (blijven) opereren, voert FOCWA een helder selectiebeleid met jaarlijkse controles.

Cintec: voorop in nieuwe technieken

Het ontwikkelen en toepassen van innovatieve technieken is voor de carrosseriebranche een bestaansvoorwaarde. CINTEC is een door FOCWA Carrosseriebouw en het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Carrosseriebedrijf (OOC) opgerichte stichting, die zich bezighoudt met het stimuleren, coördineren en begeleiden van technologische ontwikkelingen binnen de carrosseriebranche. Daarbij onderhoudt CINTEC contact met tal van instanties en organisaties, zoals de Technische Universiteiten, TNO en andere onderzoekscentra. De resultaten worden ter beschikking gesteld van de leden. 

Meer over Cintec vindt u op www.cintec.nl

1505593001bd3cfe22e0d00a5a05b6b314221ede8e.png